LPG/Endermologie

Effektiv, men skonsam bindvävsmassage. Uppstramande av lös hud, cellulitbehandling, muskeluppmjukande mm.

Kontakta Frida för mer info/bokning.

Endermologie är en unik massagemetod (utvecklad av LPG systems i Frankrike) som bygger på samma grundprinciper som bindvävsmassage och lymfdränage. Detta är en mycket avkopplande, effektiv och behaglig massage.

Huvudsyftet när metoden utvecklades 1986 av Luis Paul Guitay, (därav namnet LPG)- var att återställa hudens och musklernas funktioner efter en brännskada han ådragit sig efter en bilolycka på 70-talet. Han hade fått manuell massage och lymfdränage med goda resultat, men ville effektivisera massagen ytterligare och började utveckla Endermologiemetoden.

Efterhand upptäckte man dock att man även fick goda resultat på hudens struktur, såsom att huden blev fastare, celluliter försvann och man blev slankare.

Metoden har utvecklats och idag har vi en mycket avancerad apparat för att behandla allt från celluliter och överflödig fettvävnad till svårare åkommor såsom ex. fibromyalgi, reumatism, ödem mm.

Celluliter
Celluliter orsakas f.a. av dålig cirkulation i hudens yttre lager och därmed ansamlingar av toxiner, vätska och förtätad bindväv. Syns som gropar i huden, speciellt om man pressar ihop den mellan fingrarna. Kan smärta när huden utsätts för tryck.

Celluliter är ett stort problem bland f.a. kvinnor, och kan även drabba slanka, aktiva personer, och är mycket svårbehandlade , även om kost och motion kan hjälpa något.

Endermologie är den första dokumenterade metoden som behandlar celluliter, godkänd av FDA i USA.
Det krävs ett antal behandlingar, (hur många är individuellt, och beror bla. på kroppstyp)- 2-3 ggr/v, och sedan uppföljning ca 1gg/mån.
Även vid uppföljningsbehandlingarna kan man se fortsatt positiva resultat, vilket förutom att behandlingen är avkopplande och behaglig, ju är en klar bonus.
Självklart kan man själv påverka resultaten, genom ex. ändrade kost/motionsvanor, men även utan detta uppnås goda resultat.

Andra användningsområden för Endermologie

  • Sätter fart på fettförbränningen, skulpterar och slimmar kroppen.
  • Stramar upp och drar ihop slapp hy på tex. mage, lår, överarmar och runt knän.
  • Före och efter fettsugning för att få ett så optimalt resultat som möjligt.
  • Lindrande och välgörande behandling vid t.ex. fibromalgi, ledvärk, svullnader mm.
  • Sätter fart på lymfsystemet, vilket bidrar till generellt ökad motståndskraft

Endermologie används av massörer och läkare över hela världen, t.ex. fotbollslagen i Italien, och cykellagen i Frankrike.

Priser:

  • 14 ggr 9500 kr. (ca 678 kr/gång), behandlings-kroppsstrumpa ingår.
  • 6 ggr 4400 kr (ca 733 kr/gång).
  • Enstaka 850 kr.
  • Postoperativa behandlingar efter t.ex. fettsugning 590 kr. per gång.
  • Efter avslutad kur kostar enstaka behandlingar 770 kr./ggn.